Fors minder verlies voor Lotus F1

Het Formule 1-team Lotus heeft in de eerste zes maanden van 2014 het verlies fors weten terug te brengen. Boekte de renstal uit Enstone vorig jaar nog een verlies van 65 miljoen pond (2012: 55 miljoen pond), nu bleef de teller in een half jaar steken op zes miljoen pond negatief.

Directeur Matthew Carter heeft de uitgaven flink weten te reduceren, waardoor het verlies voor afschrijvingen, dividend en buitengewone posten slechts 823.000 pond bedroeg. Personeelsreductie zorgde nog voor een eenmalige post van 1,6 miljoen pond.

Carter liet aan Autosport weten tevreden te zijn over de cijfers en dat de toekomst er goed uitziet. "We hebben de sponsoren aan onze kant en ze hebben zich voor de lange termijn aan Lotus verbonden. We zijn erin geslaagd om in de begroting voor volgend jaar het gat te dichten dat zal ontstaan omdat we door onze lagere klassering minder televisiegelden zullen incasseren. Ervan uitgaande dat we in 2015 weer beter presteren, waar ik in geloof, zal het daarna weer aantrekken."