Ticketprijzen Rio 2016 bekendgemaakt

De organisatie van de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 heeft de prijzen bekendgemaakt voor de toegangskaarten. Er zullen zo'n 7,5 miljoen tickets te koop zijn, waarvan er ongeveer 3,8 miljoen niet duurder dan 70 Braziliaanse reais zullen zijn, ongeveer 23 euro.

Er zullen tickets te koop zijn voor in totaal 717 sessies, verdeeld over de openings- en sluitingsceremonies en alle 28 olympische sporten. Het doel van de prijzen is dat veel lokale bewoners het zich ook kunnen veroorloven om de Spelen in hun stad van dichtbij te volgen.

De goedkoopste tickets zijn 40 reais, ongeveer 13 euro. Voor dat geld kunnen mensen al kijken naar het verdelen van de medailles op de marathon, het snelwandelen, mountainbiken en openwaterzwemmen. Ook zijn er voor die prijs tickets te krijgen voor de voorrondes van veel teamsporten en sporten als kanoën en schieten.

De duurste tickets zullen 1200 reais kosten, omgerekend een kleine 400 euro. Dat is de prijs voor de beste categorie tickets voor de finales bij het volleybal en basketbal voor de mannen, het beachvolleybal voor de vrouwen en mannen en de 'superfinales' bij het atletiek, zoals de avond van de finale op de 100 meter.

Finalesessies voor bijvoorbeeld het zwemmen zijn duur: Bijna 300 euro voor de beste plekken, voor zo'n 85 euro kan men op de goedkoopste plaatsen zitten. De volledige prijslijst - in Braziliaanse reais - is hier te vinden.