Voetballer breekt been tegenstander doormidden

Voetballer Valerio di Cesare staat tegenwoordig niet meer bekend om zijn voetbalkwaliteiten. Afgelopen weekeinde liet de verdediger van de Italiaanse Serie B-club Brescia namelijk zien hoe je je een tackle niet hoort te maken.

In de uitwedstrijd wedstrijd tegen Virtus Entella schopte de speler het been van tegenstander Ivano Balanzeddu dwars doormidden. Het 28-jarige slachtoffer kan waarschijnlijk zeker een jaar niet meer voetballen. Een straf voor Di Cesare was er niet, want de scheidsrechter trok zelfs geen gele kaart voor de aanslag.

De manager van Di Cesare liet achteraf weten dat zijn speler absoluut geen overtreding op het oog had. Hij zou het juist van zijn technische kwaliteiten moeten hebben. "Di Cesare heeft achteraf nog een keer contact opgenomen met Balanzeddu om naar zijn situatie te vragen en zijn excuses aan te bieden. Balanzeddu heeft dat geaccepteerd en was het ermee eens dat zoiets kan gebeuren tijdens een wedstrijd", aldus een statement van het management van Di Cesare. 

Brescia won de wedstrijd met 0-1 door een goal in de 78e minuut. De gelukkige maker van de winnende treffer? Verdediger Valerio di Cesare.


De aanslag van Di Cesare op Balanzeddu, niet voor kijkers met een zwakke maag (Bron: YouTube)