Maduro: "Terugkeer bij Ajax dichterbij"

Hedwiges Maduro sluit een toekomstige rentree bij Ajax niet uit. De Amsterdamse club informeerde deze zomer al bij PAOK Saloniki naar de middenvelder. "Ik hoorde dat ze interesse hadden, maar echt concreet zijn ze niet geworden", aldus Maduro (29) tegen FOX Sports.

"PAOK liet ook meteen weten dat ze me niet graag wilden laten gaan. Ze zien hier een belangrijke speler in mij. De trainer zei aan het begin van het seizoen zelfs dat hij een team om mij heen wilde bouwen."

"Elke club had op dat moment de selectie al op orde. Een uitgaande transfer was moeilijk te vervangen. Het was anders gelopen als Blind eerder was vertrokken. Of ik dan naar Ajax was gegaan? Ik had er serieus over nagedacht en had zeker geluisterd naar hun verhaal, want ik heb een heel goed gevoel bij die club."

"Ik weet ook zeker dat ik ooit terugkeer bij Ajax", zei Maduro, tussen 2004 en 2008 actief in de hoofdmacht van de Amsterdammers. "Als speler, jeugdtrainer of desnoods voor een seizoenkaart op de tribune, haha! Ik ben er opgegroeid dus Ajax zal altijd speciaal blijven. De dag dat ik terug ga, komt steeds dichterbij."

Maduro speelt dit seizoen met PAOK Saloniki in de groepsfase van de Europa League tegen Fiorentina, Guingamp en Dinamo Minsk. "Het is belangrijk dat we de groepsfase doorkomen. We willen een stabiele ploeg in Europa zijn. De Europa League is voor PAOK natuurlijk een interessante prijs", besluit de 18-voudig international.