Koeman: "Jammer hoe het nu gaat"

Ronald Koeman volgt de verrichtingen van Feyenoord nog op de voet. De huidige manager van Southampton betreurt de recente resultaten van de Rotterdammers. Koeman werd met Feyenoord twee keer tweede en één keer derde.

De Rotterdammers hoopten met trainer Fred Rutten het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken, maar in de derde voorronde bleek Besiktas te sterk. Feyenoord start donderdag in de groepsfase van de Europa League tegen Sevilla.

De Rotterdamse club gaat drie dagen later op bezoek bij aartsrivaal Ajax. Koeman volgt de wedstrijden van Feyenoord voor de televisie, als hij niet op dezelfde dag met Southampton in actie komt. "Ik vind het jammer hoe het nu gaat", vertelt de huidige manager van The Saints in gesprek met Voetbal International.

"We hebben de afgelopen drie jaar toch aan iets gebouwd, met als resultaat dat clubs weer met knikkende knieën naar De Kuip kwamen. Dat is nu even weg", aldus Koeman, die zag dat de club afscheid nam van Stefan de Vrij, Daryl Janmaat en Bruno Martins Indi en Graziano Pellè, die meeging naar Engeland.

"Ja, wij hebben Pellè overgenomen, maar wel voor een goed bedrag", benadrukt de oud-Feyenoorder. Koeman hoopt dat de supporters in Rotterdam-Zuid geduldig en realistisch blijven. "Het is voor Feyenoord moeilijk vergelijkbare vervangers te halen, dus het is niet reëel te eisen dat de ploeg er direct weer staat."