Cocu wil alle thuiswedstrijden in Europa winnen

PSV moet alle thuiswedstrijden in de Europa League winnen en dus ook de eerste donderdag tegen Estoril. Dat liet trainer Phillip Cocu van de Eindhovenaren woensdag weten. De afwezigheid van Memphis Depay mag daarbij geen rol spelen, vindt Cocu.

"Memphis is een uitstekende speler met specifieke kwaliteiten, maar het wegvallen van één speler mag nooit funest zijn voor een heel elftal. Bovendien vind ik dat je na een nederlaag direct de motivatie moet hebben om de volgende wedstrijd te winnen."

Estoril is volgens Cocu een ploeg die wil voetballen. "Het is geen team dat zomaar voor het eigen doel gaat hangen en leunt op de counter. Ze hebben veel dynamiek en zijn fysiek behoorlijk sterk. We moeten daarom heel de wedstrijd geconcentreerd zijn."

Linksback Jetro Willems is het met zijn trainer eens. "Om eerlijk te zijn kende ik Estoril voor de loting nog niet. Maar na het zien van de beelden van de ploeg, weet ik dat het een gevaarlijk team is. Toch moeten we gewoon winnen. Wij zijn niet voor niets PSV."