Vergne: "Zelfde potentie als Ricciardo"

Formule 1-coureur Jean-Eric Vergne ziet in zichzelf gelijkenis met Daniel Ricciardo. Beiden waren vorig jaar teamgenoten bij Toro Rosso, maar waar Ricciardo voor dit jaar doorstootte naar Red Bull Racing is het Vergne die komende winter plaats moet maken voor Max Verstappen.

Vergne is naarstig op zoek naar een ander stoeltje en acht zichzelf goed genoeg voor een stap hogerop, zeker omdat hij bij Toro Rosso gewaagd was aan Ricciardo die dit jaar met de Red Bull al drie zeges wist te boeken. "De drie jaren bij Toro Rosso hebben me erg sterk gemaakt. Wanneer de invloedrijke mensen bij bepaalde teams in me geloven, en denken dat ik het aankan, maak ik zeker een kans."

"Daniel bewijst mij een goede dienst, aangezien sommige teams grote kampioenen verwachten, maar misschien ligt de toekomst wel bij de jongere coureurs die echt gemotiveerd zijn en nog altijd de honger naar succes hebben zoals ik. Wanneer je de resultaten van Daniel en mij gedurende onze carrière met elkaar vergelijkt, heb ik zeker het potentieel in me om te worden zoals hij nu is." Met een reserverol wil de Fransman geen genoegen nemen, zo laat hij weten.