Rutten: "Tweede plaats hoogst haalbare in EL"

Fred Rutten is pessimistisch over de kansen van Feyenoord op de eerste plaats in de groep in de Europa League. "Normaal gesproken moeten wij vechten om de tweede plaats in de poule", zei de trainer woensdag op een persconferentie in aanloop naar het uitduel tegen groepsfavoriet en titelhouder Sevilla.

"Deze ploeg zou niet misstaan in de Champions League", zei Rutten over de Andalusiërs. "De spelers hebben een enorme bereidheid en discipline om hun taken uit te voeren. Wij zullen daarom ook vanuit het collectief moeten opereren, dan hebben we en kans van slagen. Ik verwacht in dat opzicht een interessante wedstrijd."

Rutten denkt met Standard Luik en NK Rijeka uit te maken wie als nummer twee in de groep doorgaat naar de volgende ronde. De coach ging ook in op het debacle tegen Willem II (1-2 nederlaag) van afgelopen zaterdag. "De Europa League is een andere competitie dan de Eredivisie, waarin andere wetten gelden", stelde Rutten. "Het zou kunnen dat we ook wat anders gaan spelen, al is het niet zo dat we het roer helemaal omgooien. Ik verwacht dat de spelers met ervaring bij ons het team bij elkaar houden en de teamafspraken bewaren."

Rutten kan in ieder geval niet beschikken over twee spelers die tegen Willem II nog in actie kwamen. Lex Immers (geblesseerd) en Colin Kazim-Richards (geschorst) zijn achtergebleven in Rotterdam.