Sainz: "Nog steeds toekomst bij Red Bull"

Carlos Sainz jr. zegt nog steeds toekomst te hebben in het opleidingsprogramma van Red Bull. De Spanjaard leek bij Toro Rosso op poleposition te staan om volgend jaar zijn debuut in de Formule 1 te maken, maar werd gepasseerd door Max Verstappen.

Sainz is met nog twee ronden te gaan kampioenschapsleider in de World Series by Renault en een stapje hogerop zou hierna logisch zijn. De 20-jarige Spanjaard blijft in ieder geval steun houden van Red Bull, zo meldt hij aan Autosport. "Dat ze me willen houden betekent dat ze vinden dat ik iets speciaals heb. Ik weet niet op welke positie, maar dat ze mij er niet uitgeknikkerd hebben geeft veel zelfvertrouwen. Het is voor mij een opluchting en geeft mij een boost om iets voor hen terug te doen."

Vorig jaar verkeerde Antonio Felix da Costa in de positie van Sainz. De Portugees leek de sprong te maken naar de Formule 1, maar werd gepasseerd door Daniil Kvyat. Felix da Costa bleef echter ondersteuning houden van Red Bull en kwam terecht in de DTM waar hij voor BMW uitkwam.