De Boer tevreden over tweede helft

Frank de Boer was na afloop van Ajax - Paris Saint-Germain (1-1) te spreken over het spel van de Amsterdammers in de tweede helft. "We hadden meer ritme en grip op het spel", blikte de trainer terug voor de camera van de NOS. "We kwamen dichter bij de goal en de gelijkmaker. In de tweede helft geven we weer hoop dat het wel kan."

De Boer was niet te spreken over Nicolai Boilesen. "Het was een fout van Boilesen", zei hij over de 1-0 van PSG's Edinson Cavani. "Hij moet gewoon terugkoppen naar Cillessen. Hij maakt twee fouten achter elkaar. De angst sloop er daarna in. We waren onzeker met balbezit."

De coach, die invaller Niki Zimling complementeerde met zijn spel, was uiteindelijk tevreden met de remise. "Ja, zeer zeker blij met het punt. Vooraf had niemand ons kansen toegedicht."

Bij Lasse Schöne overheerste ondanks zijn doelpunt teleurstelling. "Ajax had in de tweede helft meer verdiend", zei de bejubelde Deen. "Misschien was dat ook te veel van het goede geweest. Een groot compliment voor al die jongens", zei hij over het spel van zijn ploeggenoten in de tweede helft.