Franse media vol lof over prestatie Ajax

De Franse media zijn niet bepaald lyrisch over het optreden van Paris Saint-Germain. De Franse landskampioen speelde met 1-1 gelijk tegen Ajax, dat juist wel op lof kan rekenen.

"In de hitte van een kolkende ArenA, oververhit door de zomerse temperaturen heeft PSG weer gelijkgespeeld", schrijft de toonaangevende sportkrant L'Équipe "Ajax voerde na rust, zoals verwacht, de druk op. Met succes. De thuisploeg had zelfs kunnen winnen als een vrije trap van Lasse Schöne de paal niet had geraakt."

De Parijse krant Le Parisien is vol lof over de wederopstanding van Ajax in de tweede helft. "Door vrijgevigheid van de Ajax-defensie kwam PSG op voorsprong. Maar de jonge knapen van Ajax hielden nooit op met ademhalen en speelden met volle overgave, of hun voortbestaan ervan afhing."

L'Équipe staat ook stil bij de langverwachte terugkeer van Zlatan Ibrahimovic in de Arena. "Helaas was de Zweed niet zo doorslaggevend als gehoopt door de fans van PSG." De krant spreekt van een frustrerend optreden. Zlatan werd een aantal keer in kansrijke positie door een teamgenoot over het hoofd gezien.