Van den Brom heeft wel oren naar AZ

John van den Brom heeft interesse om de nieuwe trainer van AZ te worden. Dat laat de Amersfoorter donderdag weten aan VI. De Alkmaarders maakten eerder op de dag bekend dat Alex Pastoor toch niet de nieuwe hoofdtrainer wordt. "Ik sta te popelen om weer te beginnen", zegt Van den Brom. "Als AZ snel wil handelen, kan dat."

AZ wilde Pastoor de nieuwe hoofdtrainer maken, nadat Marco van Basten bekend had gemaakt vanwege hartkloppingen een stap terug te doen en assistent te worden. De oud-coach van onder meer N.E.C. Nijmegen en Excelsior kon zich niet vinden in de aanbieding van AZ en vertrekt bij de club.

De 47-jarige Van den Brom werd in maart ontslagen bij Anderlecht. "Ik heb de laatste tijd thuis gezeten en daar heb ik wel even van genoten, maar daar vind ik mezelf te jong voor."

Hij benadrukt dat er nog niets speelt. "Bij mij is nog niets bekend over mogelijke interesse van AZ. Ik ben in ieder geval nog niet via mijn zaakwaarnemer of direct via de club benaderd." Van den Brom was eerder ook coach van ADO Den Haag en Vitesse.