Ribéry 'schijtziek' van blessures

Het zit Franck Ribéry niet mee. Eerst miste de Fransman het WK met een rugblessure en nu staat hij wederom aan de kant. De 31-jarige Fransman zag het WK in rook opgaan, toen hij zich blesseerde aan zijn rug. De vleugelspeler was niet op tijd hersteld en bleef daarom thuis, terwijl zijn collega-internationals naar Brazilië afreisden.

Toen Ribéry terugkeerde bij Bayern München en hersteld was van zijn rugkwetsuur, liep hij een knieblessure op, die de voorbereiding op het nieuwe seizoen verstoorde. Afgelopen weekeinde maakte hij zijn rentree tegen VfB Stuttgart, door na rust een invalbeurt te maken.

Maar deze week bleek dat hij te maken had met een terugslag, en moest hij het duel met Manchester City in de Champions League aan zich voorbij laten gaan. "Ik word hier echt schijtziek van. Het is echt irritant", zegt Ribéry tegen Kicker.

Het is nog onduidelijk hoe lang het herstel van de nieuwe knieblessure op zich laat wachten. "Ik heb geen idee hoe lang ik er nu uit ben", zegt de teneergeslagen Ribéry. De komende duels van Bayern München tegen Hamburger SV en Paderborn haalt hij in elk geval niet.