[Eredivisie] Preview speelronde 6

Komend weekend staat weer helemaal in het teken van de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Mede daardoor staat de preview van deze speelronde geheel in het teken van deze beladen wedstrijd, die zondag om 14.30 uur van start gaat.

Bij Ajax lijkt het zand inmiddels weer een beetje uit de motor gespoeld te zijn. De Amsterdammers begonnen de competitie uitstekend met drie zeges, maar na de nederlaag tegen PSV (1-3) volgde ook een zeperd bij FC Groningen (2-0). Toch lijkt de ploeg van trainer Frank de Boer zich weer te revancheren. Dit lieten ze afgelopen woensdag al zien.

Lasse Schöne, een van de smaakmakers bij Ajax, moet de Klassieker mogelijk missen (Pro Shots/Stanley Gontha)

Op die dag speelde Ajax in de groepsfase van de Champions League tegen Paris Saint Germain. Na een zeer stroeve eerste helft was het tweede bedrijf een stuk beter. Mede door de strijdlust en de aanwezigheid van tienduizenden fans werd een zwaarbevochten 1-1 uit het vuur gesleept. Ook in de competitie werd vorige week weer gewonnen. Heracles Almelo ging er met 2-1 af.

Feyenoord kent net als vorig seizoen een teleurstellende start van het nieuwe seizoen. Onder het bewind van trainer Fred Rutten pakte de ploeg pas vijf punten uit even zoveel wedstrijden. Daarmee staat de ploeg op de veertiende plaats. In de eigen Kuip werd in het verleden achttien keer van Ajax gewonnen. De Amsterdammers wonnen er echter twintig keer. Daarnaast waren er ook nog twintig gelijke spelen.

Voor Kenneth Vermeer wordt deze Klassieker hoe dan ook apart. De keeper stond tot de laatste dag van de transfermarkt bij Ajax onder contract, maar koos vervolgens voor de gang naar Rotterdam-Zuid. Erwin Mulder, tot voor kort de eerste keeper in de selectie van Rutten, kreeg dit bericht na de wedstrijd tegen FC Twente (0-0) pas te horen en was daar op zijn zachtst gezegd niet gelukkig mee.

Vermeer verruilde Ajax voor Feyenoord (Pro Shots/Jan Kok)

Toch kende Vermeer een ongelukkige start bij zijn nieuwe werkgever. Afgelopen weekend kreeg hij in de competitiewedstrijd tegen Willem II een twee keer een treffer om zijn oren, waar hij zijn nieuwe teamgenoten slechts één keer zag scoren. Mede daardoor is de wedstrijd tegen Ajax nu al cruciaal voor Feyenoord.

Welke wedstrijd/programma wordt waar en wanneer uitgezonden?

Aanvang Wedstrijd/Programma Zender
19 sept om 20.00 uur Willem II - NAC FOX Sports 1
19 sept om 20.30 uur Voetbal International RTL 7
19 sept om 22.55 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 2
20 sept om 18.30 uur Excelsior - FC Dordrecht FOX Sports 1
20 sept om 19.45 uur ADO Den Haag - Go Ahead Eagles FOX Sports 3
20 sept om 20:45 uur Vitesse - sc Heerenveen FOX Sports 1
20 sept om 22.30 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 1
21 sept om 00.20 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 2
21 sept om 10.30 uur De Tafel Van Kees FOX Sports 1
21 sept om 12.30 uur Heracles Almelo - FC Twente FOX Sports 1
21 sept om 14.30 uur Feyenoord - Ajax FOX Sports 1
21 sept om 14.30 uur PSV - sc Cambuur Leeuwarden FOX Sports 3
21 sept om 14.30 uur AZ - PEC Zwolle FOX Sports 5
21 sept om 16.45 uur FC Utrecht - FC Groningen FOX Sports 1
21 sept om 19.00 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 1
21 sept om 22.15 uur NOS Studio Voetbal NPO 1