Ecclestone denkt aan verbod live-telemetrie

Formule 1-baas Bernie Ecclestone vindt het beperken van het gebruik van de boordradio niet ver genoeg gaan. Vanaf dit weekend mogen de teams de coureurs niet meer bijsturen, maar de Brit wil zelfs nog een stap verder gaan en een verbod op live-telemetrie.

Ecclestone is blij dat het verkeer via de boordradio beperkt is en naar eigen zeggen vele coureurs met hem. "Ik ben degene die het in gang heeft gezet. De coureurs zijn blij dat ze van die bemoeienis af zijn. Zij besturen de auto’s, dus ze weten ook heel goed hoe het wel en niet moet. Dat hoeft iemand op de pitmuur ze niet te vertellen."

Toch vindt Ecclestone het verbod niet ver genoeg gaan. De Brit heeft een proefballonnetje gelanceerd door te zeggen dat hij tegenstander is van live-telemetrie. De Formule 1-auto stuurt tijdens het rijden allerlei data naar de pits, maar hier wil Ecclestone vanaf. "De regels zeggen dat ze zonder hulp de auto moeten besturen. Die hulp kregen en krijgen ze wel. Zelfs als we de telemetrie aan banden zouden leggen, blijven er hulpmiddelen over die ze niet zouden moeten hebben."