[EL] Uitslag PSV - GD Estoril Praia

PSV heeft zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League gewonnen. De Eindhovense formatie won met 1-0 van GD Estoril Praia en deed zichzelf hiermee te kort. Luuk de Jong maakte het enige doelpunt in de eerste helft uit een strafschop.

PSV had in de eerste minuut al op voorsprong kunnen komen. Via Jetro Willems kwam de bal na de aftrap bij Luuk de Jong terecht, die vervolgens voormalig Roda JC-keeper Paweł Kieszek op zijn weg vond. Het bleek hoe dan ook een voorbode van een sterke openingsfase van de thuisploeg, die een handvol kansen kreeg. Na een minuut of vijftien zakte het tempo van PSV wat in. De ploeg van trainer Philip Cocu koesterde het balbezit en hoopte op die manier kansen af te dwingen.

Toch was er een strafschop nodig om de score te openen. Na langdurig balbezit werd Adam Maher in de zestien onderuit gehaald, waarna De Jong het buitenkansje verzilverde. Ook in het vervolg had GD Estoril Praia nauwelijks wat te vertellen en liep veelal achter de feiten aan. Het had met rust overigens al 2-0 kunnen staan, maar een goal van Georginio Wijnaldum werd afgekeurd.

Ook in het tweede bedrijf had PSV het betere van het spel. De ploeg slaagde er echter niet in om het overwicht in score uit te drukken. Via Luciano Narsingh en De Jong waren er namelijk we een aantal mogelijkheden om het doel te vinden. Toch bleef een verdubbeling van de score uit, wat opvallend was. Het spel van GD Estoril Praia was namelijk van laag niveau, waardoor minimaal een hogere uitslag werd verwacht.

In de slotfase deed Wijnaldum via een vrije trap nog een aardige poging, waardoor het slechts 1-0 bleef. PSV had in dit duel absoluut vaker moeten scoren, maar slaagde daar niet in. Voor trainer Philip Cocu ligt hier dus nog een ware taak; zijn selectie scherper maken.