Schöne houdt hoop op Klassieker

Lasse Schöne sluit niet uit dat hij zondag toch met Ajax in actie komt tegen Feyenoord. De middenvelder viel woensdag tegen Paris Saint-Germain geblesseerd uit.  Schöne (28) bezorgde Ajax woensdagavond een punt in de Champions League-wedstrijd tegen PSG (1-1).

De Deen schoot een vrije trap binnen en niet lang daarna belandde een inzet van de aanvallende middenvelder op de paal. Schöne werd acht minuten voor tijd naar de kant gehaald. De 20-voudig international van Denemarken had teveel last van een liesblessure. Trainer Frank de Boer liet donderdag weten dat hij verwacht dat Schöne een paar weken uit de roulatie is. De oud-speler van sc Heerenveen, De Graafschap en N,E,C. Nijmegen heeft zelf hoop zondag in actie te komen.

Ajax gaat op bezoek bij aartsrivaal Feyenoord in De Kuip. "Ik heb wel wat last van mijn lies, in de komende drie dagen moet blijken hoe en wat", aldus enigszins optimisch gestemde Schöne op de clubsite van Ajax. "Of ik mee kan doen, kan ik niet zeggen."

De Boer verwacht Schöne niet in te zetten. "Vanochtend was de kans dat hij mee kan doen in de wedstrijd tegen Feyenoord nul procent. Reken maar niet op hem", zegt de coach van Ajax, die de blessure van de Deen een streep door de rekening vindt. "We hebben gezien hoe belangrijk hij is voor ons."