[EL] Uitslag Sevilla - Feyenoord

Sevilla was een flinke maat te groot voor Feyenoord in de Europa League. De Rotterdammers waren onmachtig en zagen de thuisploeg twee goals maken uit standaardsituaties: 2-0.

Het tactisch strijdplan van Feyenoord-coach Fred Rutten liet zien dat de Rotterdammers enigszins angstig waren voor de ploeg van de regerend houder van de Europa League. Die angst bleek al vroeg gegrond, want na acht minuten spelen kwam Sevilla op een 1-0 voorsprong.

Een vrije trap, die vanaf de linkerkant door Deulofeu voor de goal werd gebracht kon door middenvelder Krychowiak eenvoudig worden binnengetikt waarna de eerste domper voor Feyenoord een feit was.Daarna bleven de verhoudingen ongewijzigd. Sevilla leek het rustig aan te doen terwijl Feyenoord niet beter kon.

Alleen een actie van Manu zorgde in de eerste helft voor dreiging van de kant van de Rotterdammers. Zijn voorzet na een goede actie bereikte Toornstra niet. Na een half uur werd het ook 2-0. Weer kwam de voorzet van Deulofeu, nu was het Mbia die binnenkopte en de problemen voor Feyenoord verergerde. Toornstra was daarna dicht bij de aansluitingstreffer, maar de middenvelder raakte de paal.

In de tweede helft bleef Sevilla de aanval zoeken en kreeg het ook kansen op de derde treffer. Onder meer Reyes was dichtbij. Feyenoord was aanvallend onmachtig in slordig als het de bal wel een keer had. Naarmate de tweede helft vorderde leken de bezoekers het geloof in een goed resultaat op te geven.

Sevilla voetbalde de wedstrijd eenvoudig uit en spaarde de nodige energie. Zo weet de ploeg van Fred Rutten weer wat Europees voetbal is en kunnen de Rotterdammers zich gaan opmaken voor de Klassieker van aanstaande zondag.

Sevilla-speler Diogo Figueira in duel met Feyenoorder Tonny Trindade de Vilhena (Foto: PRO SHOTS / Juan Jose Ubeda)