Rutten: "Twee vreselijke klotegoals"

Fred Rutten zag dat Feyenoord donderdagavond in de Europa League onderuit ging tegen bekerhouder Sevilla. De coach van de Rotterdammers hekelde de tegengoals. Grzegorz Krychowiak en Stéphane Mbia scoorden voor Sevilla uit vrije trappen. De defensie van Feyenoord stond volgens Rutten niet goed gepositioneerd.

"We kregen twee vreselijke klotegoals tegen", aldus de Wijchenaar tegen RTL7. "Er werd niet goed verdedigd. Als je goed verdedigt krijg je geen tegendoelpunt. Daar moeten we aan werken. Na die tegendoelpunten hobbel je achter Sevilla aan. In de eerste helft konden we meekomen, maar in de tweede helft hadden we echt geen kans. Zij voerden na rust het tempo op en dat konden we niet bijbenen", verklaart Rutten, die Feyenoord voor de derde keer op rij zag verliezen.

De Rotterdammers wonnen van de laatste zeven wedstrijden slechts één keer. "Dat de druk wordt opgevoerd is normaal. Dat hoort bij een grote club zoals Feyenoord", aldus Rutten, die zondag met Feyenoord Ajax ontvangt. De Amsterdammers pakten in de Champions League een punt tegen Paris Saint-Germain.

"Het is zaak dat we deze nederlaag zo snel mogelijk wegstoppen. Dan kan het zondag weer een heel andere wedstrijd zijn", besluit de coach van Feyenoord. Rutten kan tegen Ajax weer een beroep doen op aanvaller Colin Kazim-Richards. De huurling van Bursaspor was geschorst voor de uitwedstrijd tegen Sevilla.