Cocu tevreden: "Straalden flair uit"

PSV-trainer Phillip Cocu toonde zich gelukkig na de overwinning op Estoril (1-0). De coach van de Eindhovenaren genoot van het optreden van zijn ploeg. PSV domineerde in eigen huis, maar verzuimde een grote overwinning te boeken op Estoril. Luuk de Jong maakte het enige doelpunt. De spits scoorde vanaf de strafschopstip.

Cocu had graag meer doelpunten gezien van zijn ploeg, maar de oud-international was enthousiast over het veldspel. "De flair die wij vanavond uitstraalden, stemt mij zeer tevreden, net als het vertoonde spel", zei Cocu op de clubsite van PSV. "Het enige dat ik aan te merken heb is dat het eigenlijk 3- á 4-0 moeten zijn. Ik heb een uur lang genoten. In die periode heb ik echt heel goed voetbal gezien."

"Het is alleen jammer dat we dat niveau niet negentig minuten lang vasthielden. We hadden twee wat mindere momenten waardoor we terugvielen. We werden wat onzekerder. Dat ligt ook aan de keuzes die we in balbezit maken. Over het algemeen ben ik tevreden, maar het eerste uur voert absoluut de boventoon."

Cocu en PSV ontvangen zondag SC Cambuur in de Eredivisie. De Eindhovenaren kunnen volgens de trainer geen beroep doen op huurling Andres Guardado. De Mexicaan heeft teveel last van een bovenbeenblessure. Guardado miste net als sterspeler Memphis Depay het thuisduel met Estoril.