Pastoor: "Dit gaat te ver"

De onverwachte wending in de trainerssoap van AZ heeft niet alleen buiten Alkmaar voor scheve gezichten gezorgd. Ook intern werden wenkbrauwen gefronst. Alex Pastoor stelde Marco van Basten donderdag op de hoogte van zijn ontslag.

"Ik heb Marco donderdagochtend gesproken en hij is vol ongeloof. We hebben altijd prettig samengewerkt. We konden ons vinden in zowel de eerste als de tweede rolverdeling. Dat dit gebeurt, zorgt ook bij hem voor veel ongeloof", liet hij Radio 538 weten.

Pastoor werd sinds het terugtreden van Van Basten naar voren geschoven als de nieuwe leider van de technische staf, maar greep alsnog naast zijn droombaan. AZ en Pastoor bereikten geen overeenstemming over de contractduur. De clubleiding wilde Pastoor aanstellen tot het einde van het seizoen, maar de 47-jarige Amsterdammer dacht aan een samenwerking voor twee seizoenen. Daarop besloot AZ de stekker uit de onderhandelingen te trekken, en Pastoor op straat te zetten.

Die handelswijze is hard aangekomen bij Pastoor, die binnen enkele dagen van zijn droombaan naar een uitkering ging. Hij heeft weinig begrip voor de wijze waarop de clubleiding van AZ met de situatie is omgesprongen.

"Ik vind het prima als ze mij een pedant mannetje vinden of een slechte trainer, dat kan ik hebben, maar dit gaat te ver. Dit heeft natuurlijk een gigantische impact op mijn gezin. Maar ik blijf een voetballiefhebber en ik hoop dit weekend nog met mijn zoontje naar Feyenoord-Ajax te gaan", zo liet hij weten.