Van Barneveld nipt door in Leipzig

Raymond van Barneveld heeft zich ternouwernood weten te plaatsen voor de tweede ronde van de European Darts Trophy in Leipzig. In de Duitse stad wordt het laatste toernooi gespeeld van de Europese Tour. 

Van Barneveld won met 6-5 van Michael Mansell. Barney stond 4-0 en 5-2 voor, maar Mansell kon uiteindelijk terugkomen tot 5-5. Van Barneveld had meerdere kansen om het eerder af te maken, maar hij gooide de beslissende dubbel pas in de laatste leg.

Van Barneveld moet in Leipzig een goede prestatie neerzetten omdat hij uit de top zestien van de wereldranglijst dreigt te vallen. Staat hij buiten de top zestien, dan is hij niet automatisch geplaatst voor de grote toernooien. De vijfvoudig wereldkampioen won dit jaar weleenswaar de World Cup of Darts met Michael van Gerwen en de Premier League, maar dat zijn invitatietoernooien en leveren geen punten op voor de wereldranglijst.  

In de tweede ronde zal Van Barneveld spelen tegen Ian White. Vrijdag kwamen er nog meer Nederlanders in actie. Jelle Klaasen won met 6-5 van Ricky Evans en Ryan de Vreede won met dezelfde cijfers van Max Hopp. Christian Kist, Gino Vos en Dirk van Duijvenbode verloren hun eerste ronde. Kist verloor met 6-5 van Shaun Narain. Dirk van Duijvenbode was niet opgewassen tegen Jyhan Artut, het werd 6-2. Vos ging met 6-4 onderuit tegen Dean Winstanley.  

Zaterdag zullen ook Michael van Gerwen en Vincent van der Voort instromen. Beide darters hadden een bye voor de eerste ronde. Van Gerwen speelt zaterdag tegen Ross Smith. Van der Voort speelt dan tegen De Vreede. Klaasen zal zijn pijlen gooien tegen Mervyn King. 

Uitslagen European Darts Trophy - Ronde I

Darter Darter Uitslag
Ricky Evans Jelle Klaasen 5-6
Christian Kist Shaun Narain 5-6
Steve West Michael Rosenauer 6-1
Tomas Seyler Roxy James Rodriguez 2-6
Gerwyn Price Bernd Roith 6-3
Ryan de Vreede Max Hopp 6-5
Dirk van Duijvenbode Jyhan Artut 2-6
Andrew Gilding Dimitri van den Bergh 6-2
William O'Connor Mensur Suljovic 6-4
Gino Vos Dean Winstanley 4-6
Raymond van Barneveld Michael Mansell 6-5
Ronny Huybrechts Richie Burnett 6-5 
James Wade Andy Smith 4-6
Stephen Bunting Ross Smith 3-6 
James Hubbard Kevin Painter 5-6 
Ronnie Baxter Michael Hurtz 4-6