Stewart achteraf blij met vertrek Pastoor

Earnest Stewart is blij dat Alex Pastoor geen hoofdcoach is geworden bij AZ. De technisch directeur is er zeker van dat de beoogd opvolger van Marco van Basten heeft gelekt aan De Telegraaf. Dat zei hij vrijdagavond in het televisieprogramma Voetbal International.

De krant schreef drie dagen voordat AZ met nieuws naar buiten kwam dat Van Basten, die kampte met gezondheidsklachten, niet terug zou keren als hoofdtrainer. Maandag meldden de Alkmaarders dat de oud-voetballer doorgaat als assistent.

Stewart twijfelt er niet over dat Pastoor 'gevoelige informatie' over Van Basten heeft doorgespeeld. "Ik weet het zeker. Journalisten hoeven hun bronnen niet prijs te geven, maar dat hoeft ook niet. Maar ik weet het zeker."

"Op zondagavond heb ik Alex erop aangesproken", zei Stewart. "Vervelend want je bent iemand aan het wantrouwen. Hij heeft dit toen ontkend."

De technisch directeur wilde Pastoor desondanks nog steeds hoofdtrainer maken. "Met een contract voor een jaar en een verdubbeling van zijn salaris. Hij gaf aan dat hij het niet voor een jaar wilde doen", legde Stewart uit. "Daarna hebben we de aanbieding nog verbeterd, met een prima exit-regeling als wij zijn contract niet zouden verlengen. Achteraf vind ik het niet erg dat hij weigerde."