[JL] Eindhoven maakt geen fout bij Fortuna Sittard

FC Eindhoven blijft meedoen in de top van de Eerste Divisie. De Brabanders wonnen vrijdagavond op bezoek bij Fortuna Sittard met 2-0. Jens Son en Fries Deschilder vonden het net.

Eindhoven komt door de zege op gelijke hoogte met koplopers NEC en Roda JC en staat derde. Die twee ploegen komen dit weekeinde nog in actie. Ook FC Volendam kan Eindhoven nog passeren op de ranglijst.

Sparta Rotterdam maakte geen fout bij Jong PSV. De Kasteelclub won met 2-0 dankzij treffers van Giovanni Hiwat en Johan Voskamp. Sparta staat vijfde met twee punten minder dan Eindhoven.

VVV-Venlo won ook. Melvin Platje bezorgde de Limburgers met twee doelpunten een 3-2 thuiszege op Almere City. Danny Post noteerde ook een doelpunt voor VVV.

FC Den Bosch kende weinig moeite met Helmond Sport: 3-0. Erik Quekel, Jordy Thomassen en Juventus-huurling Edoardo Ceri scoorden voor de nummer zeven van de Eerste Divisie. VVV staat een plek boven Den Bosch.

Vlatko Lazic bezorgde De Graafschap een 1-0 zege op bezoek bij MVV Maastricht. Telstar en Jong FC Twente speelden in IJmuiden met 1-1 gelijk. Achilles '29 en FC Oss deelden de punten ook. In Groesbeek werd het 2-2.