Bayern en Dortmund volgen Twente-talent

FC Twente raakt het 17-jarige talent Bilal Ould-Chikh wellicht kwijt aan een Duitse topclub. Bayern München en Borussia Dortmund hebben interesse. Beide clubs houden de situatie van FC Twente-talent Bilal Ould-Chikh nauwlettend in de gaten.

De vleugelaanvaller wordt gezien als een van de grootste talenten op de Europese velden in zijn leeftijdscategorie. Afgelopen seizoen debuteerde hij al in de hoofdmacht van Twente, op 16-jarige leeftijd. Beide Bundesliga-grootmachten monitoren de ontwikkeling van Ould-Chikh en bekeken hem al diverse keren in de afgelopen maanden. "Bayern en Dortmund hebben Ould-Chikh nu al twee jaar in het vizier", zegt een bron dicht bij de speler tegen Goal.

"Ze zagen hem in actie tijdens het EK onder-17 op Malta en scoutten hem ook tijdens het oefenduel tussen Oranje onder-19 en de leeftijdsgenoten uit Duitsland in Keulen eerder deze maand", vervolgt hij. Ould-Chikh kwam in 2012 bij de jeugdopleiding van Twente, nadat hij eerder bij Feyenoord, RBC Roosendaal en Willem II speelde. In Enschede tekende hij een profcontract toen hij nog maar 16 jaar was.

De talentvolle aanvaller heeft een contract dat in de zomer van 2016 afloopt, maar De Tukkers hopen de jongeling voor een langere periode vast te leggen. Dat is echter pas mogelijk als Ould-Chikh volgende zomer 18 jaar wordt.

Maar de speler wil zelf wel regelmatiger speeltijd krijgen, alvorens hij zijn toekomst verbindt aan de club. Ould-Chikh, die wordt vertegenwoordigd door een Nederlandse advocaat, hoopte dat hij dit seizoen in aanmerking kwam voor een basisplaats, nadat vleugelspelers Quincy Promes en Dusan Tadic vertrokken bij de Enschedeërs.

Op dit moment heeft Twente nog altijd de voorkeur van de jongeling, maar Bayern en Dortmund zullen er snel bij zijn, mocht hier verandering in komen.