[BL] Bayern loopt averij op bij Hamburger SV

Bayern München is zaterdag tegen het tweede gelijkspel van dit seizoen aangelopen in de Bundesliga. Op bezoek bij Hamburger SV kwam de ploeg van coach Pep Guardiola niet tot scoren: 0-0. De nieuwe HSV-trainer Joe Zinnbauer kende zodoende een verdienstelijk debuut. Hij volgde eerder deze week Mirko Slomka op.

Arjen Robben viel tijdens de warming-up geblesseerd uit. De aanvaller leek juist weer fit na knie- en enkelklachten, maar moest zijn plaats afstaan aan Thomas Müller, die net als enkele andere vaste krachten op de bank zou beginnen. Bij HSV ontbrak Rafael van der Vaart nog vanwege een kuitblessure.

Bayern blijft ondanks het puntenverlies gedeeld koploper met acht punten uit vier duels. HSV pakte zijn tweede punt van het seizoen en doet de laatste plaats over aan VfB Stuttgart, dat thuis met 2-0 verloor van Hoffenheim. Promovendus SC Paderborn kwam op gelijke hoogte met Bayern door een verrassende 2-0 overwinning op Hannover 96, dat zeven punten heeft.

Schalke 04 knokte zich in een rood gekleurd duel tegen Eintracht Frankfurt terug van een vroege 2-0 achterstand, maar verspeelde in eigen huis desondanks punten: 2-2. Aanvoerder Klaas-Jan Huntelaar deed de hele wedstrijd mee bij de thuisploeg, die pas twee punten heeft.

Door goals van Alexander Meier en Marco Russ leidden de bezoekers na 24 minuten met 2-0. Eric Maxim Choupo-Moting tekende nog voor rust uit een strafschop voor de aansluitingstreffer, waarna Julian Draxler er in de tweede helft al snel 2-2 van maakte.

Na rode kaarten voor Kevin-Prince Boateng en Draxler leek Schalke een moeilijke slotfase tegemoet te gaan, maar ook Frankfurt-speler Slobodan Medojevic werd nog van het veld gestuurd.

Paul Verhaegh hielp FC Augsburg aan een 4-2 thuiszege op Werder Bremen. De rechtsback verzilverde in de 43e minuut een strafschop. Bij Bremen werd Eljero Elia een halfuur voor tijd vervangen.