[PL] Koeman wint met Southampton bij Swansea

Ronald Koeman heeft zaterdag een kleine zege bij Swansea City geboekt in de Premier League. Op aangeven van Graziano Pellè maakte invaller Victor Wanyama tien minuten voor tijd het enige doelpunt: 1-0. Swansea kwam al na 39 minuten met tien man te staan na een rode kaart voor Wilfried Bony.

De ploeg van Koeman heeft nu tien punten uit vijf duels, twee minder dan koploper Chelsea. Swansea, waar Marvin Emnes op de bank bleef, blijft op negen staan. Ook Arsenal heeft negen punten.

De Gunners wonnen met 3-0 bij Aston Villa, dat nog wel een punt meer heeft. Mesut Özil opende de score in de 32e minuut en niet veel later tekende Danny Welbeck voor de 2-0. Een eigen doelpunt van Aly Cissokho in de 36e minuut beslechtte het pleit. Ron Vlaar moest nog verstek laten gaan bij Aston Villa vanwege een kuitblessure.

Newcastle United speelde voor eigen publiek met 2-2 gelijk tegen Hull City. Invaller Papiss Cissé scoorde beide goals van de thuisploeg. Hij poetste daarmee een 2-0 achterstand weg. Tim Krul en Daryl Janmaat deden de hele wedstrijd mee bij Newcastle. Vurnon Anita bleef op de bank.

Ook Queens Park Rangers en Stoke City deelden de punten: 2-2. Zowel QPR-middenvelder Leroy Fer als Stoke-verdediger Erik Pieters maakte de negentig minuten vol. Burnley - Sunderland eindigde in 0-0.