[JL] Simpele zege N.E.C. op FC Emmen

N.E.C. Nijmegen staat weer samen met Roda JC bovenaan in de Jupiler League. De Nijmeegse club won thuis eenvoudig met 4-0 van FC Emmen. Anthony Limbombe scoorde in de eerste helft twee keer, Alireza Jahanbakhsh en Tom Daemen namen na rust de rest van de productie voor hun rekening. Topscorer Sjoerd Ars kreeg een rode kaart.

N.E.C. staat na zeven wedstrijden op achttien punten en heeft een beter doelsaldo dan Roda. De Limburgers wonnen eerder op de dag thuis met 1-0 van Jong Ajax.

Voor RKC, dat net als N.E.C. en Roda vorig seizoen nog in de Eredivisie speelde, gaat het van kwaad tot erger. Thuis tegen FC Volendam werd al de vijfde nederlaag geleden: 1-3. Volendam staat keurig op de derde plaats, RKC heeft alleen Achilles'29 onder zich.