[PL] Liverpool laat zich verrassen tegen WHU

Liverpool blijft wisselvallig presteren. Op bezoek bij West Ham United lieten The Reds zich zaterdagavond verrassen: 3-1. Het venijn zat hem in de start. Liverpool begon slaperig, maar werd binnen zeven minuten hardhandig wakker geschud. De wedstrijd was slechts enkele minuten onderweg toen de bezoekers tegen een 2-0 achterstand aan keken.

Na minder dan negentig seconden was het al raak. Voormalig Liverpudlian Stewart Downing plaatste een vrije trap bij de tweede paal, waar James Tomkins de bal kon klaarleggen voor Winston Reid. Laatstgenoemde tekende voor zijn eerste treffer in een jaar tijd.

Daarmee was het leed nog niet geschied voor Liverpool, dat met Mario Balotelli in de basis startte. Nog voordat de ploeg bijgekomen was van de openingstreffer, lag de bal alweer in het net. Diafra Sakho kreeg teveel ruimte van zijn bewakers, en wipte de bal fraai over Simon Mignolet: 2-0.

Liverpool gaf zich nog niet gewonnen, en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. De formatie van Brendan Rodgers bleef echter bijzonder kwetsbaar in defensief opzicht. De hoop op een comeback groeide aanzienlijk toen Raheem Sterling de stand op 2-1 bracht. Op aangeven van Balotelli schoot de talentvolle dribbelaar hard op doel, met het welkome aansluitingsdoelpunt tot gevolg. De wedstrijd was op dat moment slechts 26 minuten oud.

Beide ploegen kregen nog voldoende mogelijkheden op een doelpunt, maar het spektakel uit de openingsfase kreeg geen vervolg. In de slotminuten stelde West Ham via Morgan Amalfitano, die op aangeven van wederom Downing voor het slotakkoord zorgde.