[BL] Dortmund kan kunstje niet herhalen en verliest

In navolging van Bayern München heeft ook Borussia Dortmund punten laten liggen. BVB ging zelfs pijnlijk onderuit bij 1. FSV Mainz: 2-0. Afgelopen dinsdag was Dortmund in eigen huis nog te sterk voor Arsenal, dat weinig in te brengen had tegen het dynamische spel van de Duitsers. Zaterdagavond was in weinig opzichten te vergelijken met de wedstrijd tegen The Gunners.

In de eerste helft was het tempo nog wel hoog, maar Mainz liet zich niet afschrikken en voetbalde knap mee. De thuisploeg liet zich nadrukkelijk gelden en dwong Roman Weidenfeller tot twee knappe reddingen. Toch was ook Dortmund niet ongevaarlijk. Via Adrián Ramos (kopbal net naast en schot op de paal) waren de bezoekers het dichtst bij de openingstreffer. Mainz bleef echter strijden, en werd daarvoor in de 65ste minuut beloond.

Shinji Okazaki gleed de bal op aangeven van invaller Jairo binnen. Vijf minuten later had Ciro Immobile de uitgelezen mogelijkheid om de achterstand ongedaan te maken, maar de Italiaanse spits miste vanaf de strafschopstip. Een eigen doelpunt van Matthias Ginter maakte de malaise voor Dortmund compleet.