[PD] Atlético komt niet voorbij Celta

Atlético Madrid heeft de kans om de koppositie te grijpen onbenut gelaten. Celta de Vigo bood knap weerstand in Madrid en beloonde zichzelf met een punt: 2-2. Het strijdplan van de bezoekers liet zich al snel raden. Celta groef zich diep in, en probeerde de regerend Spaans kampioen via de counter pijn te doen. Dat laatste lukte de ploeg al verrassend snel.

Terwijl Atlético met man en macht jacht maakte op de openingstreffer, viel het eerste doelpunt van de avond aan de andere kant van het veld. En het was niet zomaar een doelpunt. Pablo Hernández liet een lange bal op zijn hak vallen, en dirigeerde de bal daarmee richting het doel. Doelman Miguel Moya had geen antwoord op het kunststukje van Hernández.

Atlético rechtte de rug, probeerde de vroege achterstand ongedaan te maken, en slaagde in die missie. Uitgerekend centrumverdedigers Miranda en Diego Godín moesten de Madrileense doelpuntenproductie voor hun rekening nemen. Nog voor rust bogen zij de achterstand om in een voorsprong.

In de tweede helft veranderde Miranda van de held in de schlemiel. De Braziliaanse verdediger beukte Planas tegen de grond, en werd hiervoor bestraft met een strafschop. Nolito maakte dankbaar gebruik van dat buitenkansje: 2-2. Daarmee liet Atlético de kans om de koppositie van de Primera División te grijpen onbenut. Alleen FC Barcelona is nog foutloos, maar de Catalanen moeten zondag nog op bezoek bij Levante.