[Serie A] Juventus rekent af met defensief Milan

Juventus overnacht als enige koploper van de Serie A. De Italiaanse kampioen was in Milaan te sterk voor directe concurrent AC Milan: 0-1. Beide ploegen zijn het seizoen goed begonnen, met twee overwinningen uit twee duels. Milan maakte zaterdagavond echter de eerste misstap. Carlos Tévez maakte het verschil in San Siro.

De eerste helft kende ondanks het gebrek aan doelpunten een aantrekkelijk spelbeeld. Het spel kenmerkte zich door kansen over en weer, met uitblinkende rollen voor doelmannen Christian Abbiati en Gianluigi Buffon. Met name Abbiati toonde diverse keren zijn waarde. Bij balverlies zakte Milan ver in, met Keisuke Honda en Stephan El Shaarawy die kort voor de defensie het verdedigende blok ondersteunden. Zij lieten daarmee weinig ruimte voor Juventus om een gat te vinden.

In de 71ste minuut werden de aanvallende intenties van Juventus beloond met de voorsprong. Op aangeven van Paul Pogba belandde Tévez in kansrijke positie. De Argentijnse aanvaller wachtte tot Abbiati naar de grond ging, en rondde vervolgens beheerst af. Zo keerde Juve-trainer Massimiliano Allegri met een overwinning terug in het stadion waar hij een jaar geleden nog zelf op de bank zat. Juventus verstevigde de koppositie met de derde opeenvolgende zege.