Coach Excelsior noemt Bruins amateuristisch

Luigi Bruins pakte zaterdag een domme rode kaart tegen FC Dordrecht. Volgens trainer Marinus Dijkhuizen was dat niet de enige fout die Bruins maakte. De trainer nam na het 1-1 gelijkspel van Excelsior geen blad voor de mond toen Bruins ter sprake kwam.

"Amateuristisch en misschien nog wel erger", zei hij volgens De Telegraaf. "We staan te slapen bij een corner. Bruins stond gewoon bij Gosens en liet hem gewoon lopen. Echt amateuristisch." Gosens kopte de bezoekers uit Dordrecht in de slotfase naast thuisploeg Excelsior. Bruins viel halverwege de tweede helft in.

Kort na de gelijkmaker moest de 27-jarige oud-speler van Feyenoord alweer gaan douchen. "Die rode kaart was misschien nog wel erger. Met zijn ervaring moet hij niet reageren als hij wordt uitgedaagd", aldus Dijkhuizen.

Bruins kreeg een rode kaart voor een slaande beweging richting tegenstander Marvin Peersman. "Ik had het idee dat ze met de hoofden tegen elkaar stonden. En dan maakt hij een slaande beweging met zijn hand. Dat lijkt me gewoon rood."