[PL] Man United verliest bizar duel tegen Leicester

Manchester United heeft zondag op merkwaardige wijze verloren van Leicester City. De ploeg van Louis van Gaal kwam op een 3-1 voorsprong, maar ging uiteindelijk met 5-3 de boot in bij de promovendus.

Robin van Persie opende de score voor United in de dertiende minuut op aangeven van Radamel Falcao. Drie minuten later scoorde Angel Di Maria met een sublieme lob de 0-2. Leonardo Ulloa zette een minuut daarna alweer de aansluitingstreffer op het bord voor Leicester.

Na rust leek er door de 1-3 van Ander Herrera geen vuiltje aan de lucht voor United. Een controversiële penalty, benut door David Nugent, bracht Leicester echter weer terug in de race. Veteraan Esteban Cambiasso, Jamie Vardy en opnieuw Ulloa (strafschop) bezorgden Van Gaals team vervolgens de tweede nederlaag van het seizoen.

Daley Blind speelde als controlerende middenvelder en maakte net als Van Persie de wedstrijd vol voor United. Tyler Blackett deed dat niet. De United-verdediger moest zeven minuten voor tijd inrukken met een rode kaart.

United staat twaalfde met vijf punten uit vijf duels. Leicester City doet het met de zesde plek uitstekend. Tottenham Hotspur kende ook een slechte middag. De ploeg van Michel Vorm, die op de bank bleef zitten, verloor op White Hart Lane met 1-0 van West Bromwich Albion. James Morrison werd matchwinner. Tottenham staat negende, West Brom vijftiende.