M. Smith verslaat Van Gerwen in finale European Darts Trophy

Michael van Gerwen staat in de halve finale van de European Darts Trophy in het Duitse Leipzig. De darter versloeg in de kwartfinale Simon Whitlock met 6-1. Hij staat in de halve finale tegen Dean Winstanley, die met 6-3 Peter Wright versloeg. 

Whitlock kon geen tegenstand bieden tegen de wereldkampioen. Van Gerwen gooide honderd punten gemiddeld en Whitlock 93. De halve finales en finale worden vanavond nog gespeeld. De andere halve finale vanavond gaat tussen Michael Smith en Andy Hamilton. 

Uitslagen kwartfinales European Darts Trophy
Michael Smith 6-4 Justin Pipe
Gerwyn Price 3-6 Andy Hamilton
Peter Wright 3-6 Dean Winstanley
Simon Whitlock 1-6 Michael van Gerwen

Update 21.40 uur

Michael Smith is de eerste finalist. Hij won met 6-4 van Andy Hamilton. Het was een matige halve finale. Smith had een gemiddelde van 82 en Hamilton zelfs een puntje minder. Over een paar minuten begint de andere halve finale tussen Dean Winstanley en Michael van Gerwen. 

Update 22.07 uur

In de halve finale stond geen maat op Michael van Gerwen. Hij won met 6-2 van Dean Winstanley. De Brabander was vlakbij een negendarter, maar pijl acht op triple negentien ging mis. Een beurt later pakte hij de leg wel. Van Gerwen had een gemiddelde van 104 tegenover 99 van Winstanley. 

De finale tussen Michael Smith en Van Gerwen begint over twintig minuten. 

Update 22.45 uur

Michael Smith heeft de finale gewonnen van de European Darts Trophy. Hij versloeg in de finale Michael van Gerwen met 6-5. De Brabander kwam nog wel 0-3 voor, maar Smith kwam toen terug tot 2-4 en daarna 4-4. Via 158 komt Smith zelfs op 5-4. Van Gerwen sleepte er een beslissende leg uit, maar met een finish van honderd wist Smith te partij winnen. 

Het is voor Bully Boy zijn vijfde finale van 2014 en wist nu voor het eerst een toernooi te winnen. Er waren dit jaar acht toernooien van de Europese Tour. Deze toernooien zijn door acht verschillende darters gewonnen.