[BL] Leverkusen laat koppositie uit handen glippen

Bayer Leverkusen heeft nagelaten de koppositie te veroveren in de Bundesliga. De ploeg van Roger Schmidt ging zondag hard onderuit op bezoek bij VfL Wolfsburg: 4-1. Bast Dost bleef de bank warm houden bij de thuisclub.

Ricardo Rodríguez vond twee keer het net, waarvan eenmaal vanaf de strafschopstip. Vieirinha en Aaron Hunt sloegen ook toe voor Wolfsburg. Josip Drmic scoorde in de 29e minuut nog de gelijkmaker voor Leverkusen, dat al na zeven minuten met tien man verder moest. Giulio Donati kreeg rood voor de overtreding die resulteerde in de strafschop.

Leverkusen zakt naar de vijfde plek op een punt van de verrassende koploper Paderborn. Wolfsburg staat elfde. FC Köln en Borussia Mönchengladbach speelden met 0-0 gelijk. De ploegen staan respectievelijk achtste en zevende.