Gebroken kabel hinderde Rosberg in Singapore

Een gebroken kabel in de stuurkolom van de Mercedes W05 heeft ervoor gezorgd dat Nico Rosberg uitvaller was in Singapore. De Duitser raakte door dit maleur de leiding in het kampioenschap kwijt aan teamgenoot Lewis Hamilton die de race wist te winnen.

Rosberg ontdekte het probleem bij het uitrijden van de pits naar de grid toe. Mercedes probeerde van alles om de bolide te repareren, maar Rosberg kwam niet van de grid bij de opwarmronde. De auto van de Duitser werd naar de pits geduwd en hij kon deelnemen aan de race, maar snelle rondetijden liet hij niet noteren. Bij de eerste stop kwam hij niet meer weg uit de pits en was de race ten einde voor de kampioenschapsleider. Het probleem met de gebroken kabel bleek te groot.

Rosberg: "Dit was zeker weten de moeilijkste dag van het jaar, erger dan Silverstone. Geen enkele bediening op het stuur deed het. Ik had geen hybide aandrijving, geen DRS. De versnellingshendeltjes werkten wel een klein beetje, maar sloegen altijd een versnelling over. Ik had dus geen tweede, vierde versnelling, enzovoort. De rembalans kon ik ook al niet aanpassen, terwijl die juist helemaal verkeerd stond afgesteld. Door al die problemen was ik zo langzaam."