[Serie A] Internazionale verliest aansluiting met de top

Palermo heeft een punt overgehouden aan een duel met topclub Internazionale in de Serie A. Het werd 1-1. Palermo kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een gruwelijke fout van Nemanja Vidic. De verdediger, overgekomen van Manchester United, wilde de bal terugspelen maar werd afgetroefd door Franco Vazquez. De speler van Palermo mikte al na drie minuten spelen raak.

Zo'n tien minuten later had Vazquez ook de 2-0 op zijn schoen, maar het lukte hem dit keer niet om doeltreffend uit te halen. Zijn inzet belandde maar net naast het doel. Inter was wederom gewaarschuwd, al liet de ploeg zich daar weinig door afleiden.

Vlak voor de rust kwamen de Milanezen op gelijke hoogte door een doelpunt van Mateo Kovacic. De 20-jarige aanvaller ging de combinatie aan met Osvaldo, die hem moeiteloos terugvond. Kovacic bleef koelbloedig voor het doel en rondde af.

Palermo ging in de tweede helft op zoek naar een stunt. De club was enorm dichtbij een goal. Wederom Vazquez stichtte gevaar door zijn inzet op de lat te zien belanden. De rechteraanvaller nam daarna gas terug, evenals zijn ploeggenoten. In de slotfase werd Palermo een goal ontnomen doordat Bellotti werd teruggefloten voor een overtreding. Daardoor bleef het bij 1-1.

Inter raakt door het gelijkspel de aansluiting met de top in de Serie A al kwijt. De club bezit nu vijf punten uit drie wedstrijden, terwijl AS Roma en Juventus nog de honderd procent score hebben.