[PD] Rode kaart Levante aanzet ruime zege Barça

Barcelona staat nog altijd fier aan kop in de Primera División. Ook na het uitduel tegen Levante zijn de Catalanen nog ongeslagen en zonder tegengoals (0-5). Barcelona begon tegen Levante niet zoals van een koploper verwacht mag worden.

De ploeg had weliswaar het meeste balbezit en toonde zich geduldig, maar kon ook worden betrapt op de nodige slordigheden. Tot groot gevaar leidde dat echter niet en dus was vooral de vraag wanneer de formatie van Luis Enrique zichzelf lucht zou verschaffen.

Dat gebeurde in de 34ste minuut toen Lionel Messi zijn nieuwste reputatie, Koning van de Assist, onderstreept met een heerlijk diepteballetje (assist nummer vier in de competitie) op collega Neymar. Die wist daar, nadat hij eerder mogelijkheden onbenut had gelaten, wel raad mee: hij omspeelde doelman Jesús Collado en schoof de bal in het lege doel: 0-1.

Nog geen tien minuten later leek het duel heel snel te worden beslist. Loukas Vintra tikte Messi zachtjes aan in de zestienmeter en de scheidsrechter achtte dat voldoende om rood te trekken en Barcelona een strafschop toe te kennen. Messi faalde vanaf elf meter door de bal keihard naast te schieten. Ivan Rakitic zorgde twee minuten later met zijn eerste competitiegoal voor Barça ervoor dat zijn ploeg toch in een zetel plaatsnam, nog voordat de rust daar was.

Na rust kwam Levante er niet meer aan te pas. Zonder Neymar - hij werd tegen zijn zin in gewisseld nadat hij weer eens met ogenschijnlijk enige pijn naar de grond was gegaan - ging Barça op zoek naar een monsterscore. Zo bont als Real Madrid zaterdag (8-2 winst op Deportivo La Coruña), maakte de koploper het niet, maar een serie goals viel er nog wel.

Iedere keer scoorde iemand anders: eerst tikte Neymars vervanger Sandro Ramírez een voorzetje van Messi binnen. Daarna rondde Pedro met een strak schot een mooie aanval af. Er ontbrak nog een grote naam op het scoreformulier, maar in de 77ste minuut toverde Messi zijn bekende glimlach tevoorschijn, kort nadat hij de bal, na een fout van de doelman, over Collado had gewipt. Barça blijft koploper, met elf goals voor, en nog steeds geen enkele tegen (0-5).