Haase en Sijsling boeken winst op ranglijst

Robin Haase en Igor Sijsling kruipen omhoog op de wereldranglijst van de ATP. Haase steeg van de zeventigste naar de 68e plaats. Sijsling boekte eveneens twee plaatsen winst en staat nu 72e. De twee zijn de enige Nederlanders in de top honderd.

De top tien van de wereld blijft ongewijzigd. Novak Djokovic voert nog altijd de ranglijst aan, gevolgd door Rafael Nadal, Roger Federer, Stanislas Wawrinka, David Ferrer, Milos Raonic, Tomas Berdych, Kei Nishikori, Marin Cilic en Grigor Dimitrov.

Bij de vrouwen keert Na Li terug in de top vijf. De Chinese, die vorige week bekendmaakte te stoppen met tennissen, klimt van zes naar vijf. Dat gaat ten koste van Agnieszka Radwanska. Caroline Wozniacki doet goede zaken en stijgt van de negende naar de zevende plaats. De top drie bestaat nog steeds uit Serena Williams, Simona Halep en Petra Kvitova.

Kiki Bertens is de enige Nederlandse in de top honderd. Ze blijft staan op de 82e plaats. Richel Hogenkamp (167e) en Arantxa Rus (186e) handhaven zich bij de beste tweehonderd tennissters van de wereld.