'Pirelli dreigt Caterham geen banden te leveren'

De problemen bij het Formule 1-team Caterham lijken met de dag te groeien. Bandenleverancier Pirelli dreigt over twee races geen banden meer te leveren aan de noodlijdende renstal, zo is officieus bevestigd door het Italiaanse bedrijf.

Caterham werd eerder dit jaar door een Zwitsers/Arabisch consortium van investeerders overgenomen van AirAsia-baas Tony Fernandes. Zonder deze redding onder leiding van Colin Kolles was Caterham al failliet geweest. De Nederlander Christijan Albers werd aangesteld als teambaas, maar vertrok al weer snel.

Wat gebleven is zijn de schulden. Een van de schuldeisers is Pirelli dat nog geld verlangt voor de banden en daarom dreigt met het niet langer leveren van het rubber. Mocht dit zo zijn dan is het einde verhaal voor Caterham waar Robin Frijns nog officieel als testrijder onder contract staat. De kans dat de Nederlander nog zal rijden is nihil. Marcus Ericsson is zeker van zijn plaats als coureur tot het einde van het seizoen, terwijl teamgenoot Kamui Kobayashi nog moet vrezen. De Japanner is voor de race in België al vervangen door André Lotterer en als een andere coureur met geld zich zal aandienen zal hij weer plaats moeten maken.