Hiddink rekent af met indianenverhaal

Guus Hiddink zou volgens het Algemeen Dagblad hebben overwogen om te stoppen als bondscoach. Hier klopt volgens de keuzeheer zelf helemaal niets van. Algemeen Dagblad schreef afgelopen zaterdag dat Guus Hiddink na zijn eerste twee duels van zijn tweede Oranje-termijn al heeft overwogen om op te stappen. Na nederlagen tegen Italië (2-0) en Tsjechië (2-1) zou Hiddink er geen heil meer in zien.

De keuzeheer reageert tegen Helden als volgt: "Heel duidelijk: het is niet waar. Ik had en heb nooit getwijfeld over mijn functie. Ik weet overigens wel waar het verhaal vandaan komt. Ik heb in de dagen voor de twee interlands, en vooral in die tien dagen dat we met de hele staf en de spelers op stap zijn geweest, genoten van de professionele samenwerking."

Hiddink laat overigens wel weten dat er wat gaat veranderen bij Oranje. “Dus heb ik de leden van mijn technische staf, Danny Blind, Ruud van Nistelrooij en Patrick Lodewijks gezegd dat ze wat mij betreft nog meer verantwoordelijkheid mogen nemen.

De oud-trainer van onder meer PSV en Real Madrid hoopt dat hij vooral een coachende rol richting zijn assistenten kan vervullen. “Natuurlijk blijf ik eindverantwoordelijk. Alles is dus het tegendeel van dat ik wilde stoppen. Ik vind het op mijn leeftijd leuk en mooi als ik jonge coaches kan stimuleren en beter kan maken.”