Moerenhout: "Er is echt iets aan de hand met Vos"

"Als Marianne Vos klaagt, dan weet je dat er echt iets aan de hand is", vertelde ploegleider Koos Moerenhout gisteren na de teleurstellende ploegentijdrit bij de vrouwen tijdens het WK wielrennen. 

Op dinsdagavond 2 september constateerde Vos zelf na de tien kilometer lange tijdrit in de Holland Ladies Tour dat ze het goede gevoel miste. Bij Moerenhout klaagde Vos al een tijdje dat ze de kracht in haar benen mistte. 

De twaalfvoudige wereldkampioene moest in de ploegentijdrit op het WK afgelopen zondag tien kilometer voor de streep lossen uit haar ploeg Rabobank-Liv, een beeld wat we niet kennen van Vos. Geen enkele discipline is zo eerlijk als de ploegentijdrit, geen onderdeel is zo zwaar. Het feit dat Vos zich opblaast en niet meer kan aanhaken, mag zes dagen voor de titelstrijd op de weg zeker verontrustend worden genoemd. 

"Het is opnieuw een waarschuwing”, stelde Moerenhout. Vos zelf wilde het woord zorgelijk niet hardop uitspreken. "Maar ideaal is anders”, moest ze erkennen. "De oorzaak kan ik niet direct aangeven, maar ik miste gewoon de power om aan te pikken.”