Rutten: "Kenneth gaf goede informatie"

Fred Rutten had in aanloop naar de Klassieker een goede gesprekspartner aan keeper Kenneth Vermeer. De nieuwe doelman van Feyenoord kwam deze zomer over van Ajax.

Feyenoord ging zondag onderuit tegen Ajax (0-1), maar kreeg na afloop applaus van het thuispubliek. De Rotterdammers hadden namelijk de overhand in De Kuip. Ajax-coach Frank de Boer noemde de zege een 'gestolen overwinning'. Feyenoord kreeg de nodige kansen, waarbij ook tot drie keer toe de lat in de weg lag.

Feyenoord-trainer Rutten vond dat regerend landskampioen Ajax vooral door het spel van zijn ploeg niet in de wedstrijd kwam. De Wijchenaar sprak voor de ontmoeting met de Amsterdammers met Vermeer. De goalie speelde veertien jaar voor Ajax. Rutten had niet het idee dat de 4-voudig international last had van sentimenten.

"Nee, nee. Hij heeft mij wel van goede informatie voorzien, daardoor hebben wij Ajax onze wil kunnen opleggen. We maken ook zelf analyses, en binnen die analyses toets je dat wel even bij Kenneth", zei Rutten tegen RTV Rijnmond. Ricardo van Rhijn besliste de wedstrijd met een prachtige vrije trap.

"Het kwam allemaal uit: Ajax een manier opleggen waar ze niet blij mee zijn, wat ze ook niet prettig vinden, en zelf proberen en durven te voetballen", besluit Rutten. Feyenoord ging voor de derde keer in een week tijd onderuit. Willem II (1-2) en Sevilla (2-0) bleken eerder al te sterk voor de Rotterdammers.