Afrikaanse bonden steunen Blatter

De Afrikaanse voetbalbonden hebben nogmaals hun volledige steun uitgesproken aan zittend FIFA-president Sepp Blatter. De 78-jarige Blatter is van plan om volgend jaar opnieuw gekozen te worden en zo aan zijn vijfde termijn als president van de wereldvoetbalbond te kunnen beginnen.

Het is al langer geen geheim dat de voetbalbonden in Afrika achter de man staan die belangrijk was voor het toewijzen van het WK 2010 aan Zuid-Afrika. De Afrikaanse overkoepelende bond CAF heeft het standpunt na een sessie van het uitvoerend comité nog eens benadrukt. 

"Afrika zal bij de volgende verkiezingen voor de president van de FIFA unaniem achter Blatter staan", zo liet secretaris-generaal Hicham el-Amrani van CAF weten tijdens een persconferentie. Het is geen bindend statement en dus zijn alle 54 lidstaten vrij om te kiezen, maar de kans lijkt klein dat ze op iemand anders dan Blatter zouden stemmen. Dat zal waarschijnlijk ook vrij moeilijk worden, want vooralsnog heeft Blatter in Jerome Champagne slechts één tegenstander.