Pastoor wil baan terug via arbitragecommissie

Alex Pastoor stapt naar de arbitragecommissie van de KNVB als hij zijn baan als assistent-trainer bij AZ niet terugkrijgt. Dat zegt Louis Everard, de directeur van de VVCS, die Pastoor bijstaat, dinsdag in De Telegraaf. Pastoor was de beoogde nieuwe hoofdtrainer nadat Marco van Basten had besloten een stapje terug te doen, maar werd ontslagen als gevolg van een integriteitskwestie.

Aanvankelijk werd gesuggereerd dat Pastoor aan de kant was geschoven omdat hij nieuws over de gezondheidstoestand van Van Basten zou hebben gelekt, maar volgens AZ waren de problemen van andere aard. "De club voelde zich na oncollegiale acties en uitlatingen van Pastoor richting AZ en enkele collega's genoodzaakt per direct afscheid van elkaar te nemen."

"Dit is een merkwaardige ontwikkeling", aldus Everard. "Want in de eerste aantijgingen werd hier nooit over gerept. Bovendien is dit op zichzelf geen reden om Pastoor te ontslaan."

Het kamp Pastoor denkt dat er nauwelijks of geen argumenten meer zijn om hem zijn baan niet terug te geven. "Met deze ontwikkeling is de hele basis om de arbeidsovereenkomst te ontbinden komen te vervallen. AZ heeft nu iets gekunstelds in elkaar geknutseld", stelt Everard.

Pastoor kwam afgelopen zomer in het kielzog van Van Basten mee naar AZ en tekende een contract voor twee jaar. De verwachting is dat John van den Brom eind van deze week wordt aangesteld als nieuwe hoofdcoach van AZ.