PSV bezorgd om gladde grasmat

Met het spel zit het wel snor, maar bij PSV maakt men zich zorgen om de grasmat. Marcel Brands is op de hoogte van het probleem. Afgelopen weekend maakte Leonard Nienhuis op ongelukkige wijze kennis met de gladde ondergrond in het Philips Stadion.

De doelman van SC Cambuur ging onderuit, precies op het moment dat een voorzet van Jetro Willems in zijn richting zeilde. De bal vloog over Nienhuis heen en verdween in het doel. Na afloop gaf Nienhuis aan dat het gladde veld debet was aan zijn blunder. Brands beseft dat er iets moet gebeuren. "Het had ook iemand van ons kunnen zijn die zo een goal weggeeft", zegt de technisch manager in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Over de oorzaak tasten de Eindhovenaren in het duister. Vorig jaar kampte PSV met hetzelfde probleem, waarop in de zomer een nieuwe grasmat werd neergelegd. De problemen waren daarmee echter niet opgelost. "We vragen ons af hoe het komt. Iedereen die ons veld ziet denkt: fantastisch matje, maar de bovenlaag lijkt net te zacht."

Mogelijk speelt de intensieve besproeiing een rol. "Dat gebeurt voor de aftrap en ook in de rust", aldus Brands, die zag dat niet iedere speler er last van heeft. "Het zijn vaak dezelfde spelers. Misschien dat ook het schoeisel invloed heeft."

PSV probeert het veld minder te belasten door Jong PSV te laten uitwijken naar een alternatief onderkomen. "En vanaf deze week plaatsen we ook weer lampen boven het gras om de groei te bevorderen. Hopelijk haalt dat wat uit."