[WK Volleybal] Nederland begint met zege

De Nederlandse volleybalvrouwen zijn uitstekend begonnen aan het WK in Italië. In Verona werd met 3-0 afgerekend met de tegenstanders uit Kazachstan, die alleen in de derde set serieuze tegenstand konden bieden.

In de eerste set ging het lang gelijk op en kwam Nederland zelfs op een kleine achterstand. Al snel werd dat echter omgedraaid, waarna de dames van bondscoach Gido Vermeulen langzaam uit konden lopen en de set met 25-21 wisten te winnen. De tweede set ging een stuk makkelijker. Nederland liep snel uit naar 13-7 en via 19-12 werd de set met 25-17 eenvoudig gewonnen.

Kazachstan leek in de derde set ineens iets extra's gevonden te hebben, want al snel konden ze Nederland op een 9-3 achterstand zetten. Het duurde even, maar dankzij een reeks goede services van Yvon Beliën, speelster van de Duitse topclub Schweriner, kwam Nederland weer op 14-14. Vanaf 20-20 liep Oranje uit en met 25-21 pakten ze de derde set en dus de wedstrijd.

De volgende wedstrijd staat woensdag op het programma. Om 20.00 uur speelt Nederland dan tegen de dames van Thailand. De wedstrijd zal net als alle andere wedstrijden live te zien zijn op de site van de NOS.