Nieuwe AZ-directeur: "Dit hoort erbij"

Robert Eenhoorn treedt officieel pas op 1 oktober in dienst bij AZ. De nieuwe directeur heeft nu echter al te maken met de onrust in Alkmaar.

Eenhoorn, die de laatste jaren werkzaam was voor de Nederlandse honkbalbond, meldt zich de laatste tijd wekelijks bij AZ. De voormalig profhonkballer wordt in Alkmaar de opvolger van algemeen directeur Toon Gerbrands, die onlangs naar PSV vertrok.

In het AFAS-stadion krijgt Eenhoorn meteen met veel ophef en media-aandacht te maken. "De weg naar succes gaat gepaard met hobbels. Dit is er zo eentje", zegt hij tegen De Telegraaf. "Ik denk dat als de pers de afgelopen veertien jaar boven op het honkbal had gezeten, dan hadden ze er ook wel een paar gevonden."

Volgens Eenhoorn is de onrust groter door alle media-aandacht. "Als er dingen gebeuren, dan wordt dat breed uitgemeten. Dat hoort erbij, dat heeft me niet verbaasd."

Ondertussen is de soap rond AZ nog niet ten einde, want Alex Pastoor gaat zijn ontslag bij de club aanvechten. De gewezen Amsterdammer is nog steeds van plan om zijn tweejarige contract in Alkmaar uit te dienen.