Ménez: "PSG zit vol met neppe buitenlanders"

Jérémy Ménez kijkt met een gemengd gevoel terug op zijn tijd bij Paris Saint-Germain. De Franse aanvaller zag de club in rap tempo veranderen. Ménez behoorde in 2011 tot de eerste generatie topspelers die naar Parijs kwam, toen Paris Saint-Germain net was overgenomen door Qatar Sports Investment en de grote plannen werden ontvouwd. Echt onbetwist was de Frans international echter nooit en deze zomer mocht hij transfervrij naar AC Milan vertrekken.

"PSG kocht me in 2011 voor acht miljoen euro van AS Roma en ik deed het goed in mijn eerste twee seizoenen. In het laatste ging het iets minder, maar ik was nog steeds beslissend", zegt Ménez tegen Franse media. "Als je naar de statistieken kijkt, ben ik beter dan behoorlijk wat PSG-spelers. Daarnaast heb ik geschiedenis geschreven met mijn doelpunt tegen Lyon waardoor we de titel in 2013 wonnen", klopt de 27-jarige Fransman zichzelf op de borst. "Als je mij vergelijkt met anderen en naar prijs/kwaliteit kijkt, was ik toch niet zo slecht?"

"Kijk naar Lucas, die zit er nu twee jaar en heeft drie goals gemaakt. Maar hij kostte veertig miljoen meer. Maar hij is Braziliaan en vandaag de dag is het misschien beter om buitenlander te zijn bij PSG", bromt Ménez verder. "Ik ben Frans en Parijzenaar. Ik heb geen Twitter of Instagram waarop ik berichten of mooie foto's zet. Ik maak ook geen films voor social media. Ik zeg niet: Lang leve Parijs! Lang leve Parijs!, om mezelf meer geliefd te maken. Zo ben ik niet."

Ménez wil hiermee zeggen dat er veel spelers zijn bij PSG met gemaakte clubliefde. "Ik houd namelijk wel van mijn club. Maar ik ben niet nep. Er zijn bij PSG veel buitenlanders die hun clubliefde acteren om zich geliefd te maken."

PSG-trainer Laurent Blanc had dinsdag nog wel een opmerking over de uitspraken van zijn voormalig speler. "Dat is zijn mening, die mag hij hebben. Maar het is makkelijk praten en ik denk dat Jérémy beter vooruit kan kijken dan achterom."